Forlagslogo

Fødselsdagstilbud - Spar op til 2500 kr.

Historisk Bibliotek - Klassesæt - 500 kr. - Spar 2500 kr.

Hekse

25 stk Bestil her
Troen på trolddom går langt tilbage. I tidlig middelalder blev hekse dog betragtet som hedensk overtro. Derfor fordømte man dem, der jagede hekse og beskyldte andre for at have begået trolddom. Det ændrede sig imidlertid i 1400-tallet. Nu indledte man en storstilet klapjagt på hekse og deres sammensvorne. Magi var djævelens værk, og det skulle stoppes for enhver pris! Resultatet blev næsten 250 års hekseforfølgelse, hvor 40.000-60.000 mennesker, overvejende kvinder, blev tortureret og dræb

 

Danmarks Tropekolonier

25 stk Bestil her
Den 29. november 1618 lettede Ove Gjeddes skibe anker og satte kursen mod Indien. Forude ventede en flere måneder lang rejse mod det ukendte. Det var også begyndelsen på det danske kolonieventyr i troperne. Et eventyr, der betød Dannebrog vejrede over danske besiddelser i Asien, Afrika og Amerika, og som sluttede da det danske flag blev strøget den 31. marts 1917 i Charlotte Amalie på Skt. Thomas. En ceremoni, der overgav Dansk Vestindien til USA, og afsluttede Danmarks tilstedeværelse som koloniherre i troperne.

 

Danmarks Oldtid

25 stk Bestil her
Danmarks Oldtid begyndte med en indvandring af rensdyrjægere sydfra og sluttede med vikingernes tab af England. Ind imellem opgav ”danskerne” det frie, omflakkende liv som jægere og samlere for i stedet at blive bofaste bønder. De byggede 1000-vis af storstensgrave og gravhøje, lærte at støbe lurer af bronze og drikke øl af fornemme romerske vinglas. Fremgang blev afløst af krise – og omvendt. Bogen ”Danmarks Oldtid” fortæller om den periode af Danmarkshistorien, der går fra ca. 12.500 f.Kr. til godt 1.000 e.Kr.

 

Englandskrigene

25 stk Bestil her
Den 2. april 1801 stod en række engelske skibe op i Kongedybet på Københavns Red, hvor danskerne havde lagt deres forsvarslinje. Snart var skibene indhyllet i røg fra kanonerne, og inde på land kunne københavnerne høre kanontordenen. Bogen ”Englandskrigene” fortæller historien om, hvordan Danmark kom i konflikt med tidens førende sømagt England, og hvordan konflikten kastede Danmark i armene på Napoleon og til sidst kostede 434 års rigsfællesskab med Norge.

 

Augustus

25 stk Bestil her
Den 15. marts 44 f.Kr. myrdede en række senatorer Cæsar. De var bange for at Cæsar ville genindføre kongedømmet. Med mordet håbede de at genindføre den romerske republik. De tog fejl. I sit testamente adopterede Cæsar den relativt ukendte Octavian. Octavian sikrede sig snart magten og er måske mere kendt under navnet Augustus - Roms første kejser. Bogen ”Augustus” fortæller historien om, hvordan det lykkedes Augustus at sikre sig magten i datidens supermagt, Romerriget, reformere det og skabe en ny styreform, kejserdømmet. 

 

Christian den 4.

25 stk Bestil her

Christian den 4. er den længst regerende danske konge. Gennem et langt liv satte kong Christian sit præg ikke blot på sin samtid, men også på eftertiden bl.a. via en række smukke bygninger.

Bogen ”Christian den 4.” fortæller historien om, hvordan kongen, der havde overtaget et velstående land i fremgang kunne efterlade det på fallittens rand.

 

Napoleon

25 stk Bestil her
Napoleon Bonaparte er noget nær en myte. Gennem en kort og hektisk periode satte Napoleon sit præg på Europa. Hans hære nåede helt til Moskva, og han reformerede Frankrig, inden han blev endeligt slået ved Waterloo. Bogen fortæller historien om, hvordan en dreng fra Korsika kunne vokse op og sikre sig ikke alene magten i Frankrig, men i det meste af Europa.

Tjek på Historien - Klassesæt - 500 kr. - Spar 2500 kr.

Martin Luther

25 stk Bestil her
I denne bog kan du læse om Martin Luther, og den betydning han fik for måden, man kan være kristen på. Han levede som munk i Tyskland i 1500tallet. Dengang var det Den katolske Kirke med paven som leder, der bestemte, hvordan man skulle leve som kristen. Martin Luther var ikke enig i alt det, som paven sagde. Derfor gjorde han oprør mod Den katolske Kirke. Det førte til Reformationen, og Den katolske Kirke blev forbudt i flere lande – også i Danmark. Det skete i 1536.

 

Krigen 1864

25 stk Bestil her

Det er natten til den 18. april 1864. Larmen fra kanonerne bryder natteroen.
De preussiske kanoner skyder granat efter granat. Alle mod det samme mål - de danske skanser.
Klokken 10 bliver kanonerne tavse. Preusserne vælter op af skyttegravene.
De løber frem. Frem mod skanserne.
Fra skanserne begynder danskerne at skyde. Slaget om Dybbølskanserne er begyndt!

 

Kunstbiblioteket - Klassesæt - 500 kr. - Spar 2500 kr.

Eckersberg

25 stk Bestil her
C.W. Eckersberg (1783-1853) er en af de betydeligste danske kunstnere. Han malede inden for alle genrer og producerede nogle af dansk kunsts mest berømte værker. Samtidig var han en stor pædagog, der som professor på kunstakademiet prægede en hel generation af unge kunstnere.
Eckersberg levede i den periode, vi kalder den danske guldalder, og han var en af sin tids mest indflydelsesrige malere. Det var en tid, hvor Danmark var præget af store forandringer og voldsomme begivenheder. Da Eckersberg var ung, oplevede han København blive bombet under Napoleonskrigene, og få år inden han døde, blev enevælden ophævet og demokratiet indført. Som maler var han med til at skildre disse vigtige begivenheder.
I bogen kan du læse mere om denne spændende kunstner, hans værker, og den tid han levede i.

 

Billedkunst i skolen - Klassesæt - 1000 kr. - Spar 1500 kr.

By

25 stk plus lærervejledning Bestil her

I denne bog lærer du noget om, hvad en by består af. Du lærer om mange for- skellige synlige og usynlige elementer, der indgår i bybilledet. Du lærer også at se på byen på mange forskellige måder ved at se med mange forskellige blikke. Du skal fx forestille dig, at du er byplanlægger eller arkitekt. Hvad bestemmer deres blik på byen?
Du kommer til at arbejde alene og i gruppe sammen med dine kammerater.
Din fantasi og kreativitet udfordres, når du arbejder med opgaverne i bogen.
Arbejdet tager udgangspunkt i billedsamtale ud fra billederne i bogen og fotos, som I selv tager i dit eget nærområde eller finder på nettet.
I kommer til at arbejde med tegning, klip, foto, konstruktion og forskellige digitale udtryksformer.

 

Et øjeblik

25 stk plus lærervejledning Bestil her
I arbejdet med visuel kultur skal du lære at få øje på det, du ikke ser. Du skal arbejde som en detektiv og være nysgerrig over for det,
du ikke kender, og det, du måske synes er mærkeligt.
Alt det, vi ser for vore øjne, kan vi kalde billeder eller visuelle fænomener. Det spændende er at undersøge, om andre mennesker ser det samme som du.
I arbejdet med opgaverne skal du lave billeder om det, du selv ser, og det, andre ser. Du skal også lære at bruge forskellige digitale metoder mere sikkert, end du plejer.

 

Hus

25 stk plus lærervejledning Bestil her

I denne bog udfordres din fantasi, når du går på opdagelse i arkitektur.
Du iagttager huse, undersøger materialer, tegner huse og bygger huse og byer.
Du kommer både til at arbejde alene og i gruppe sammen med dine kammerater.
I kommer til at arbejde med tegning, maleri, foto, konstruktion, skulptur, fremstilling af plakater og digitale billeder.
Og undervejs skal I snakke om billederne i bogen og de billeder og huse, I selv har lavet.

 

Priser er eksklusive moms og forsendelse. Der tages forbehold for udsolgte varer. Tilbuddene gælder til 10. september 2018.

 

Meloni · Havnegade 100F · 5000 Odense C · CVR 34584788 · post@meloni.dk